6 maj 2010

Heta koppar

Små, goda vuxna efterrätter för lugna kvällar i soffan. Kan även göras dagen innan och blir då till mastig chokladmousse.
Blog Image
2 ack så goda koppar

Ingredienser
1,5 dl kaffegrädde
50 g choklad (mörk, gärna 70 % kakao)
50 g chilichoklad
1 äggula
10 g smör

Värm grädden i en tjockbottnad kastrull tills det nästan kokar. Tag av från värmen, låt stå i en minut. Tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält och det är slätt. Vispa i äggula och fortsätt vispa tills det är slätt. Låt svalna och tillsätt smöret. Häll upp i koppar.
Är smeten för varm när smöret tillsätts kan det hela skära sig. Låt det då svalna ytterligare och vispa i lite mjölk tills det gått ihop sig och blivit slätt igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar