4 mars 2010

God morning buns


Den här receptet har min sambo fått av sin mamma. Underbart att vakna till lukten av nybakt bröd och en god, färsk och samtidigt nyttig frukost. Brödet görs snabbt kvällen innan och gräddas morgonen efter.

  Blog Image


Ingredienser 12 st
3 dl mjölk
12,5 g jäst
0,5 tsk salt
1 tsk sirap
7 dl mjöl (här kan alla mjölsorter anvädas, men minst hälften bör vara rent vetemjöl. Klassikern är 3 dl grahamsmjöl och 4 dl vetemjöl. (Vill man ha ett extra saftigt bröd byter man ut ½ dl mjöl mot Pofibrer.)
Kvällen innan: Rör ut jästen i den KALLA mjölken. Tillsätt sirap och salt. Rör ner mjöl tills degen lossnar från skålens väggar. Skälp upp degen och forma den till en korv ca 5 cm tjock. Skär upp i 12 bitar och lägg bitarna på på en plåt. Täck med bakduk och ställ in i kylskåp över natten.
Morgon: Sätt ugnen på 250°C. När ugnen är varm, sätt in bullarna och grädda i 6-8 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar