27 maj 2010

Biscotti

Biscotti är de små skorpor som säljs på alla café numera. Gör de ikvällen innan, så är de klara på morgonen. Det blir tillräckligt många för att gå ner till grannen med en tallrik skorpor och ändå ha så det räcker att bjuda på hemma i en månad. Superenkla att göra och väldigt goda! 

 Blog Image 
Förslag på servering :)

Ingredienser:


3 dl hela sötmandlar
200 g rumsvarmt smör
2 dl råsocker
1 dl strösocker
4 ägg
1 apelsin
7 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsockerGör så här:

Skala och rosta mandeln i en torr stekpanna tills de blir lite bruna. Värm ugnen till 200o. Blanda smör, råsocker och strösocker. Vispa ner äggen, ett i taget. Blanda i det rivna skalen av apelsinen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner detta i äggsmeten och rör försiktigt tills smeten är slät och jämn. Arbeta in mandlarna i smeten.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och rulla ut degen till 3 eller 4 längder, lika långa som plåten. Platta till dem lite med handen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 12-15 minuter, sänk värmen till 175o och grädda ytterligare 12-15 minuter. Skär längderna i sneda bitar, ca 1 cm bredda, när de ligger på plåten. Sänk värmen till 50o och låt dem ligga i ugnen hela natten. Ställ en träsked för ugnöppningen så att fukten kan komma ut. Längderna ska vara helt genombakade och torra i mitten när de tas ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar